Kayapınar İstiklâl Ortaokulu


Vizyon: Sarıkaya´da İLK´iz, İlkleri BİZ yaşar, yaşatırız. Çocuklarımızın eğitimini gerçekleştirmek için yarışan, çağın gereklerine uygun, teknolojiyi bilinçli kullanan, ayrıcalıklı ve mutlu bir okul toplumu olmaktır. İstiyoruz ki, Okulumuzda öğrenme, temel ihtiyaç kabul edilsin. Okulumuzda her veli öğrencisine sosyal, kültürel ve öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. Okulumuzda hem öğretenler hem de öğrenenler birbirlerinin öğrenmesine ve birbirlerinin gelişimine yardımcı olmanın önemine inansın. Okulumuzda herkes her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın.

Misyon: Türk Milli Eğitiminin amaçları doğrultusunda çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazanmış, topluma uyumlu, üretken bireyler yetiştirmektir. İnanıyoruz ki, Öğrencilerin, öğrenmeyi öğrenmesi ilk önceliktir. Öğrenciler, bütün çalışmalarımızın odak noktasıdır ve amaçlarımıza temel oluşturur. Biz, birbirimizi ögrencilerin, velilerin ve toplumun sürekli gelişen beklentilerine ayak uyduracak şekilde geliştirmek için yüreklendiririz. Biz, hepimiz öğrencilerimizin başarısını artırmak için karşılıklı olarak sorumluluk alır ve verimli bir şekilde çalışırız. Biz birbirimize ve kendimize güveniriz. Öğrencimize bir birey olarak saygı duyar onları eGüvenlik konularında bilinçlendirir, koruyup gözetiriz. Biz farklıyız. Yetenekli, enerjik, coşkulu ve üretkeniz.

Başarılar: DEĞERLERİMİZ * Okulumuz değer ve hedeflerinin ortaya konulduğu ortak bir vizyon belgesi bulunmakta olup tüm paydaşlara açıktır. *Okul liderliği okul yöneticileri ile sınırlı değildir. Öğretmenlerimiz arasında görev dağılımı vardır ve her öğretmen okulun hedefleri ile ilgili kendi sorumluluk alanında liderlik üstlenir. *Okulumuz çalışmaları tüm paydaşların iş birliği içinde planlanır, uygulanır ve değerlendirilir. Öğrencilerimizde sürecin vazgeçilmez bir parçasıdır. Süreçte aktif rol alır. *Öğrencilerimiz okulda yapılan çalışmalara aktif olarak katılır. Farklı görevleri vardır ve karar alma sürecinde rol alırlar. *Öğrencilerimiz değişime açıktır, karar alma sürecinde bu özelliklerini ortaya koyarak öğretmenlerine, velilerine, akranlarına ve diğer paydaşlarına değişim konusunda öncülük ederler. * Okulumuz diğer okullara model olma çabası içine girer, eTwinning, eGüvenlik gibi konularda diğer okullara rehberlik eder ve toplantılar düzenler. *Okulumuzda dezavantajlı gruplara fırsat eşitliği sağlamaya yönelik çalışmalar yapılır. Yetersizliği bulunan öğrencilere destek eğitimi, bireyselleştirilmiş eğitim gibi fırsatlar sunulur. *Yardımlaşma, dayanışma, iş birliği, paylaşımlı liderlik, değişime ve glişime açıklık gibi konular okul kültürümüzde mevcuttur.

Saatler: 08:40 - 15:20
Isınma: Kalorifer
Bağlantı: Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: *2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında Erkekler Halı Saha Futbol Turnuvasında İlçe 1. liği *2010 Yılında Halısaha Futbol Turnuvasında İlçe 1.liği *2010-2011 Eğitim Öğretim Yılı 23 Nisan Ulusal Egemenlik Futbol Turnuvasında İlçe 1. liği *2012-2013 Okul Sporları Voleybol Yıldız Erkekler İl 3. lüğü *2013 Ulusal Egemenlik Ortaokullar Arası Voleybol Turnuvası İlçe 3. lüğü *2016-2017 Ulusal Egemenlik Futbol Turnuvasında İlçe 3. lüğü *2017-2018 23 Nisan Egemenlik Turnuvasında Voleybol İlçe 1. liği *2018-2019 23 Nisan Egemenlik Turnuvasında Voleybol İlçe 2. liği *2019-2020 Cumhuriyet Koşusunda 100 m. Erkek ve Kızlarda İlçe 2.liği *2020-2021 Okul Sporları BOCCE Turnuvasında Kızlar Yozgat İl 1.liği, *2020-2021 Okul Sporları BOCCE Turnuvasında Erkekler Yozgat İl 3.lüğü *2022-2023 Okul Sporları BOCCE Turnuvasında Kızlar Yozgat İl 3.lüğü, *2022-2023 Okul Sporları BOCCE Turnuvasında Erkekler Yozgat İl 1.liği ve Bölge 3.lüğü elde etmiş; Ankara-Akyurt´ta düzenlenen Türkiye Finallerinde ilimiz ve bölgemizi temsil etmiştir.
Bilimsel Etkinlikler: 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı TÜBİTAK Şenliğine katılım gösterdik.
Proje Çalışmaları: *e- Twinning Proje Ortaklıkları *Yeni Bir Kitap, Yeni Bir Dost(Kitap Kurtları) *Değerlerimizle Varız *Ayın Öğrencisi *Haftanın Enleri
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Okulumuzda yürütülen eTwinning proje ortaklıkları sonunda pek çok projemiz eTwinning ulusal ve Avrupa kalite etiketiyle ödüllendirilmiştir. Yine eTwinningte bir ayrıcalık olan eTwinning School olmaya hak kazandık. Bu unvanı kazanan ilimizde 9 okuldan biri, ilçemizde ise ilk okul olduk.

Telefon - 5337455401

Belgegeçer - 0

Eposta - Göndermek için tıklayınız

WEB - https://kayapinaristiklalortaokulu.meb.k12.tr

Adres - Kayapınar Mahallesi No136 SARIKAYA/ YOZGAT

Öğretmen :6
Öğrenci :57
Derslik :4
Kütüphane Kitap Sayısı :500
Öğretim Şekli :Normal

Yerleşim Yeri - Kayapınar Mahallesi, Şehit Ersoy Öcal Caddesi, No:136 Sarıkaya/YOZGAT

Adres - Kayapınar Mahallesi No136 SARIKAYA/ YOZGAT

Ulaşım

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçeye 3 km.